erdo_1.jpgSzeretettel köszöntök mindenkit! E sorok írója “ifjúvadásznak” minősülne, de - legnagyobb bánatára - nem az. Legalábbis ami a korát illeti. Vadászati tapasztalat szerint azonban nemhogy ifjúnak, de leginkább újszülöttnek számít. Mégis, mi sarkallhat valakit arra, hogy zöldfülűként vadászatról blogoljon? Alapvetően két dolog. Az egyik, hogy megpróbálja igazolni, a vadászat nem csak a kiváltságosok, az úgynevezett “úri közönség” sportja. A másik, hogy a nem vadászó olvasók számára is megpróbálja igazolni az alábbiakat:
- A vadászat sok szempontból hasznos, aktív szerepet játszik a természet és a környezet fenntartható fejlődésében.
- Kétségkívül ősi ösztönökből táplálkozik, történelmi hagyományaink és európai kultúránk szerves része.
- Etikai szempontból sajátos, mégis - az élet sok más területével összehasonlítva - rendkívül részletesen szabályozott tevékenység.
- Biztonságos és egészséges időtöltés.
- A magyar vadászati irodalom páratlan a világon.

Kérem, Kedves Olvasó, nézze el nekem, ha stílusom nem felel meg az esetleges elvárásainak. Különösen akkor fordulhat ez elő, ha Önnek már volt alkalma Bársony István, Kittenberger Kálmán, Széchenyi Zsigmond vagy éppen Fekete István (hogy csak a legnagyobbakat említsem) írásaival találkozni. Soha nem venném a bátorságot, hogy megpróbáljak vadászati irodalmunk nagyjainak nyomdokaiba lépni. Az ember azonban gyarló, és sokszor észrevétlenül téved olyan vizekre, amelyekkel nem képes megbirkózni. Ígérem, odafigyelek majd.

Nem vadásznaplót szeretnék közreadni, de a műfaj lehatárolása nehéz lesz. Talán cikkek születnek majd, de leginkább blognak lehet tekinteni azt, amit itt “papírra vetek”. Legyen vadászblog. Aztán majd kialakul valami - remélem.

Szeptemberi üzenetünk:
“Nincs szebb erdő az ezüsttörzsű, szeptemberi bükkösnél és nincs szebb vad a benne orgonázó magyar szarvasbikánál!” - Széchenyi Zsigmond

Waidmannsheil

A bejegyzés trackback címe:

https://waidmannsheil.blog.hu/api/trackback/id/tr34811117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása